fredag 2 december 2011

Smink, pelargoner och noja!

I förrgår var Max och jag till distriktssköterskan för att vaccinera oss mot influensan. Jag kände mig ganska pigg och hade sminkat mig som jag brukar eller såsom jag brukade sminka mig innan jag fick beskedet den 31 augusti. Det kändes bra och Max tyckte jag såg "oblek" ut och jag kände mig stark och var liksom inte inne i någon lessenstämning. Alltså, ingen risk för rinnande mascara och kajal.

Sjuksköterskan som jag träffade fick min story. Hon frågade hur jag mått under behandlingen. "Skit", svarade jag. Hon ville säga att hon hade aldrig trott att jag hade gått igenom detta. Hon är bra på att bedöma människor och att kunna "se" hur man mår. Jag blev glad för hennes kommentar (och tack för att smink finns, jag gillar det). Man blir faktiskt sjukare om någon säger att man SER sjuk ut. Jag passade på att fråga om hon trodde att jag lider av näringsbrist eftersom jag är så mörk under ögonen. Nehej, det tror jag inte, svarade hon lite skrattande (hon tyckte säkert jag var helnojig). Puh! Därefter åkte vi och köpte nya täcken och kuddar till oss. Känns bra att få nytt - känns som att det är cellgifter i de gamla täckena, blä! Nojigt, kanske det, men det är så det är!

Igår var Max iväg med Theo till tandläkarspecialisten som skulle bedöma om han behöver tandställning. Jo, så blir det, både det ena och det andra. Stackars min lilla pojk! Men han klarar det, han är ju både tålmodig och realistisk.

Jag har klippt lite på mina pelargoner. De flyttades precis ner till källaren. Det är rekord, såhär länge har jag aldrig väntat med att flytta ner dem. Dessutom blommade många av dem så fint. Jag plockade igår, 1 december, en pelargonbukett som syns på bilden som blev lite suddig! Sen blev jag trött.

Nu blir det helg! Även om jag inte jobbar så känns det skönt med helgen. Ikväll blir det schweizisk köttpaj. Det kanske blir så att Max och jag skålar i lite glögg lite senare på kvällen! Gott, hoppas jag!

6 kommentarer:

  1. Gott att höra att det vänt och att din kraft är på väg tillbaka. Tusen kramar från Göteborg.

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att läsa att du verkar må bra nu! Stor kram å njut av glöggen!
    Hälsn Jojo

    SvaraRadera
  3. Å jag är så glad för telefonsamtalt med dig på kvällskvisten, hoppas glöggen smakade bra / kram och trevlig helg hörs / Kersti

    SvaraRadera
  4. Jag har lite gått som på moln efter vårt samtal idag på förmiddagen. Så glad blev jag! Hoppas er fredagskväll blev mysig!

    SvaraRadera
  5. Mnå, vilken fin bukett! Och plockade 1a december också. Jag har också några envisa rackare som inte förstår att det är dags för vila nu. Tänk, nu är det bara 1,5 månad kvar till vi ska börja gulla med med våra pellor igen. Då kommer de igen.
    Men det bästa idag är, förstås en kär vän som också, likt sina pelargoner, envist och starkt fortsätter blomma och som förstås kommer igen med dagsljuset - starkare, vackrare (med eller utan smink).
    Pok Annie ;)

    SvaraRadera
  6. Tack alla för fina kommentarer! Alltid lika kul att läsa och se vilka som tar del av min blogg.
    Tyvärr blev det ingen glögg, jag blev lite lätt illamående under kvällen. Lagade lite mat, paj, men blev så trött. Jag orkar lite men inte så länge :)
    Hoppas ni alla får en fin 2a advent!
    Kramar Helena

    SvaraRadera