tisdag 7 augusti 2012

Tvära kast!


Det är tvära kast. I lördags när vi var på kräftskiva med alla HPO-medlemmarna pratade vi en del om eländet som jag drabbats av. Vi som var där känner nån eller flera om man inte själv har drabbats av eländessjukdomen. Och det kommer att bli så, fler och fler drabbas eftersom vi blir äldre och äldre. Men forskningen går framåt och fler och fler besegrar eländet!

Bara de senaste veckan har jag fått höra om en som har drabbats och en som har avlidit för den där skit- och eländessjukdomen. Den finns där och är så kopplad till död och elände. Det kan inte hjälpas. Därför är det så jädra jobbigt att prata om det för det påminner om döden. Men det är nödvändigt att frukta döden så att viljan för att leva är stark. Leva har sin tid och döden har sin, på nåt sätt. Det är inget farligt med det. Bara sorgligt att behöva skiljas för ett tag.


Jag tänker på alla oavsett sjukdom, trauma eller annat elände. Det är tufft och när man är där så finns ingen högre önskan än att bli frisk eller att allt ska bli som vanligt. Det som många tar för självklart. Men när det drabbar så är det så tryggt med ett skattesystem som inte gör skillnad på människorna. Iallafall väldigt lite skillnad jämfört med många andra länder. Men det kan bli mycket bättre!

Det blev ett dystert inlägg idag. Jag är inte dyster men jag fick dystert besked idag - en som har gått vidare för det fanns inget bot mot eländessjukdomen. Tankarna går till alla nära och kära.


Imorgon blir det till att gå upp tidigt - hemlig resa! Vi är två mammor och fem barn som far iväg på hemligt resmål, dvs hemligt för barnen än så länge! Det är ju sånt man vill göra i livet - inte kämpa för hälsan jämnt och ständigt. Vi ser framemot resan och barnen är så spända! Som sagt, tvära kast :)

Gonatt!
Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar