onsdag 22 augusti 2012

Det går fort i nuet!



Idag är det 37 grader men på nåt konstigt sätt så känns det inte varmare, vi har nog vant oss en del vid värmen.

Dagarna lunkar på och vissa dar gör vi utflykter. Vi har sett ett kloster från 1100-talet, Bellapais. Jättegullig liten by med mycket grönt som är ovanligt här.



Vi tog en sväng upp till bergen en dag och skådade en fantastisk utsikt. Den dagen hade vi många möten  (till min förskräckelse) på vägen för det var helgdag här och det finns fina utflyktsplatser i pinjeskogen.

Igår for vi till huvudstaden Nicosia. Max körde dit och jag hem. Ön har ju ingått i det brittiska väldet och därför är det vänstertrafik här. Inte lätt i början men nu börjar vi bli riktigt säkra. OM vi är på fel sida så skriker barnen. Nicosia är delad - en överenskommelse efter Turkiets invasion av den norra delen. Därför hade vi med oss passen och gick över till den grekcypriotiska sidan av Nicosia. Där var det dyrare och mer europeiskt.



På den turkiska sidan besökte vi den mäktiga moskén som jag nu glömt namnet på . På den norra delen av Cypern är befolkningen mestadels muslims.



När vi inte gör utflykter hoppar vi i havet bland vågorna, äter gott på kvällarna med färska, fina grönsaker!

Ja, livet lunkar på och Theo tycker tiden går såå fort.

Var i nuet!!
Helena

2 kommentarer:

  1. Inger Christiansson Öborgtors aug. 23, 09:46:00 em CEST

    Åh,blå himmel! Härligt!

    SvaraRadera
  2. Ja, Inger, det är så fint och härligt! Det var en liten stund i förra veckan som solen gick i moln när vi åkte i bergen :)
    Kram!

    SvaraRadera